Download

Jaarbericht

Aanvragen

Beleidsplan

Aanvragen

Verslagen

Goed doel

Stichting Met je Hart Oisterwijk

Kwetsbare mensen verbinden. Dat is de missie van Stichting Met je Hart. Een brug slaan tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Zorgen dat mensen er zijn voor elkaar, dat ze elkaar ontmoeten, dat is waar Stichting Met je Hart zich voor inzet. Want samen zijn en samen ondernemen maakt het leven fijner én rijker.

Waardevol om te kunnen bijdragen aan het verzachten van eenzaamheid. We geloven in de kracht van de ontmoetingen die we ouderen hiermee structureel kunnen bieden. Naast het vergroten van hun sociaal netwerk, ontstaan er weer mooie verbindingen op buurtniveau.

Goed doel

Stichting het Sikkelcelfonds

Sikkelcelziekte is een erfelijke bloedziekte die gekenmerkt wordt door ernstige bloedarmoede en het optreden van ondragelijke pijnaanvallen (sikkelcelcrisen). Na verloop van tijd raken alle organen beschadigd. Momenteel staan we aan de vooravond van een internationale doorbraak. Via stamcelonderzoek kan sikkelcelziekte mogelijk tot het verleden horen.

Het Sikkelcelfonds is opgericht in 2017 en wil meer aandacht genereren voor de oplossing van de sikkelcelziekte. Met behulp van donaties financiert het Sikkelcelfonds baanbrekend, wetenschappelijk onderzoek om zo in de toekomst deze slopende en pijnlijke ziekte te genezen.

Goed doel

Stichting Gijsje Eigenwijsje

Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de negenjarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een gratis weekje weg aanbieden. Hij gunde hen, net zoals hij had ervaren, een warm rustpunt in een heftige periode. Gijs overleed op 30 december 2011.

De stichting biedt het gezin een gratis verblijf in haar eigen, volledig ingericht en op een ziek kind afgestemd, vakantiehuis. De stichting van Gijs is inmiddels een groot succes en al vele gezinnen verbleven in één van de vakantiehuizen van de stichting.

Goed doel

Metakids Stichting

Metakids werft fondsen voor onderzoek om metabole ziekten snel te herkennen en behandelbaar te maken. Zo willen zij voorkomen dat kinderen vroegtijdig overlijden of lichamelijk en verstandelijk beperkt worden. Daarnaast zet Metakids zich in voor meer aandacht, bekendheid en begrip rondom metabole ziekten.

Metabole ziekten (ook wel stofwisselingsziekten genoemd) zijn de grootste doodsoorzaak bij kinderen in Nederland. Toch is de term bij de meeste mensen nog onbekend. Het is een stille ramp – en dat in Nederland. Dit moet veranderen en daar hebben we iedereen bij nodig.

Goed doel

Prinses Maxima Centrum

Goed doel

Stichting Petje Af

Petje af ontvangt 28 zondagen per jaar nieuwsgierige kinderen (10 t/m 14 jaar) en inspirerende gastdocenten (18 tot 80+). In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen. Petje af opereert bijvoorbeeld in het ziekenhuis, neemt plaats in het verdachtenbankje, bezoekt het museum en bekijkt theatervoorstellingen. In het weekend staan praktijkervaring rondom de beroepen en de ontmoeting tussen/met onze gastdocenten centraal. De Petje af methode stimuleert de ontluikende talentonwikkeling van onze kinderen. De kinderen komen in aanraking met nieuwe ervaringen, verfrissende ideeën en inspirerende rolmodellen.

DE FOUNDATION

Contact

Stichting Somerset Capital Partners Foundation

Schijfstraat 26
5061 KB Oisterwijk
+31(0)13 -529 30 50
info@somersetcpfoundation.nl

KvK: 68365381
RSIN: 857412735
IBAN: NL82 ABNA 0247918474