Download

Jaarbericht

Aanvragen

Beleidsplan

Aanvragen

Verslagen

Goed doel

Met je Hart Oisterwijk

Kwetsbare mensen verbinden. Dat is de missie van Stichting Met je Hart. Een brug slaan tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Zorgen dat mensen er zijn voor elkaar, dat ze elkaar ontmoeten, dat is waar Stichting Met je Hart zich voor inzet. Want samen zijn en samen ondernemen maakt het leven fijner én rijker.

Waardevol om te kunnen bijdragen aan het verzachten van eenzaamheid. We geloven in de kracht van de ontmoetingen die we ouderen hiermee structureel kunnen bieden. Naast het vergroten van hun sociaal netwerk, ontstaan er weer mooie verbindingen op buurtniveau.

Goed doel

Het Sikkelcelfonds

Sikkelcelziekte is een erfelijke bloedziekte die gekenmerkt wordt door ernstige bloedarmoede en het optreden van ondragelijke pijnaanvallen (sikkelcelcrisen). Na verloop van tijd raken alle organen beschadigd. Momenteel staan we aan de vooravond van een internationale doorbraak. Via stamcelonderzoek kan sikkelcelziekte mogelijk tot het verleden horen.

Het Sikkelcelfonds is opgericht in 2017 en wil meer aandacht genereren voor de oplossing van de sikkelcelziekte. Met behulp van donaties financiert het Sikkelcelfonds baanbrekend, wetenschappelijk onderzoek om zo in de toekomst deze slopende en pijnlijke ziekte te genezen.

Goed doel

Gijsje Eigenwijsje

Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de negenjarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een gratis weekje weg aanbieden. Hij gunde hen, net zoals hij had ervaren, een warm rustpunt in een heftige periode. Gijs overleed op 30 december 2011.

De stichting biedt het gezin een gratis verblijf in haar eigen, volledig ingericht en op een ziek kind afgestemd, vakantiehuis. De stichting van Gijs is inmiddels een groot succes en al vele gezinnen verbleven in één van de vakantiehuizen van de stichting.

Goed doel

Metakids

Metakids werft fondsen voor onderzoek om metabole ziekten snel te herkennen en behandelbaar te maken. Zo willen zij voorkomen dat kinderen vroegtijdig overlijden of lichamelijk en verstandelijk beperkt worden. Daarnaast zet Metakids zich in voor meer aandacht, bekendheid en begrip rondom metabole ziekten.

Metabole ziekten (ook wel stofwisselingsziekten genoemd) zijn de grootste doodsoorzaak bij kinderen in Nederland. Toch is de term bij de meeste mensen nog onbekend. Het is een stille ramp – en dat in Nederland. Dit moet veranderen en daar hebben we iedereen bij nodig.

Goed doel

Prinses Maxima Centrum

Goed doel

Petje Af

Petje af ontvangt 28 zondagen per jaar nieuwsgierige kinderen (10 t/m 14 jaar) en inspirerende gastdocenten (18 tot 80+). In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen. Petje af opereert bijvoorbeeld in het ziekenhuis, neemt plaats in het verdachtenbankje, bezoekt het museum en bekijkt theatervoorstellingen. In het weekend staan praktijkervaring rondom de beroepen en de ontmoeting tussen/met onze gastdocenten centraal. De Petje af methode stimuleert de ontluikende talentonwikkeling van onze kinderen. De kinderen komen in aanraking met nieuwe ervaringen, verfrissende ideeën en inspirerende rolmodellen.

Goed doel

Linda.foundation

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede.
Kinderen die in armoede leven kunnen niet onbezorgd opgroeien: financiële nood bezorgt het hele gezin stress. Lid worden van een (sport)vereniging zit er meestal niet in; zelfs een verjaardagsfeestje geven kan al lastig zijn. Deze gezinnen wil de LINDA.foundation tot steun zijn en hen jaarlijks wat onbezorgde momentjes bezorgen, waarin ze gewoon in een winkel kunnen kiezen wat ze willen hebben. Op deze manier weten ze dat er ook in Nederland mensen zijn die met hen meeleven.

Boodschap van Linda

 

ALS Nederland

Stichting ALS Nederland

Eén van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

 

DON

Diabetes houdt in dat het glucosegehalte in het bloed hoger is dan normaal. Dit leidt tot uiteenlopende klachten en zelfs tot complicaties die uiteindelijk dodelijk kunnen zijn. Afhankelijk van het type (type 1 of type 2) kan diabetes met een dieet, bloedglucose verlagende middelen en insuline worden behandeld. Een oplossing is dit zeker niet.

Stichting DON bestaat 13 jaar. In die tijd is er heel veel bereikt. Maar ze zijn er nog niet. Daarom maakt DON nieuwe baanbrekende onderzoeken naar de genezing van diabetes type 1 mede mogelijk. Steun DON, stop diabetes!

 

Bambanini

De Vrienden van Bambanani zetten zich al sinds 2005 in voor een betere toekomst voor de jongste generatie van Zuid-Afrika. Zij doen dit door het bouwen van scholen. Naast jonge kinderen zijn verstandelijk gehandicapten een zeer kwetsbare doelgroep in Zuid-Afrika. Omdat zij vaak uit de townships verbannen worden of ‘verstopt’ worden in huis, zorgt Bambanani voor gespecialiseerde dagopvang en onderwijs.

Bambanani telt inmiddels 89 scholen waar samen 4550 leerlingen een plek en goede verzorging gevonden hebben. De kinderen kunnen er spelen, dromen en leren én krijgen er dagelijks een gezonde maaltijd. De leerkrachten op de Bambanani-schooltjes worden door de Stichting opgeleid en begeleid zodat zij met vertrouwen een toekomst met nieuwe perspectieven tegemoet zien. Bambanani streeft ernaar om elke school zo snel als mogelijk zelfstandig en zelfvoorzienend te maken.

De Springer

Stichting de Springer is meer dan 30 jaar geleden in de gemeente Peel en Maas (Noord-Limburg) opgericht, met als doel elke laatste vrijdagavond van de maand een disco-avond te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. Van heinde en verre komen mensen op deze avond af. Hetzij zelfstandig of georganiseerd vanuit diverse woongroepen. Het verzorgingsgebied strekt zich uit van Roermond, Boxmeer tot Eindhoven. Maandelijkse vinden meer dan 100 mensen met een verstandelijke beperking de weg naar deze inmiddels ‘beroemde’ disco-avond.

Swim to Fight Cancer

Swim to Fight Cancer is in 2014 ontstaan door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een leuk idee: zwemmen in een stad, in de grachten, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. Een mooi en rebels initiatief dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt. Het is mooi en ontroerend om te zien hoeveel mensen ieder jaar meezwemmen, allen met een persoonlijke motivatie om het water in te springen. Inmiddels is door Swim to Fight Cancer een enorme bijdrage geleverd aan kankeronderzoek van talentvolle onderzoekers die zich elke dag hard maken voor een doorbraak!

Samen maken we een vuist tegen kanker.

Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis

Wie in een ziekenhuis komt voor een onderzoek of behandeling is vaak extra gespannen, onzeker of angstig. In de praktijk is aangetoond dat een veilig en ontspannen gevoel de behandeling en het genezingsproces ten goede komt. Extra voorzieningen, die het voor patiënten wat aangenamer maken, kunnen niet uit het reguliere ziekenhuisbudget worden betaald. Om deze extra’s toch te kunnen realiseren zijn er de Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

ContourdeTwern | R-Newt

Jongeren ontmoeten elkaar op straat. Het is iets van alle tijden. Ontmoeting is belangrijk en zorgt ervoor dat jongeren zich ontwikkelen, relaties leggen en plezier hebben en ontspannen. R-Newt is als jongerenorganisatie thuis in de wereld van jongeren en wil graag in contact komen en blijven met deze doelgroep.Zij zien dat er een alternatief nodig is om jongeren te faciliteren in ontmoeting en ontwikkeling. Met het realiseren van een flexibele ontmoetingsplek, de camper, creëren ze een veilige plek waar jongeren welkom zijn, zich thuis voelen en waar het goede gesprek gevoerd kan worden.

Villa Pardoes

Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantiebeleving, voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Met het hele gezin plezier maken en de batterij opladen! Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren en verwelkomt jaarlijks zo’n 600 gezinnen.

Spieren voor Spieren

Spieren voor Spieren is opgericht voor kinderen met een spierziekte en heeft een duidelijke missie: alle spierziekten bij kinderen verslaan. Zo snel mogelijk. Onlangs zijn er baanbrekende successen geboekt in de strijd tegen spierziekten bij kinderen: zo is er een medicijn beschikbaar gekomen voor kinderen met de progressieve spierziekte SMA. “Maar we zijn er nog niet, juist nu moeten we doorpakken” aldus Minke Booij, directeur Spieren voor Spieren.

Fris Voor Kinderen

Omdat het niet iedereen gegeven is; die veilige, onbezorgde jeugd in een prettige omgeving, waarin je kunt spelen, je je kunt ontwikkelen, je kunt leren en dus als kind natuurlijk kunt opgroeien tot een volwassen mens vol vertrouwen. Stichting FRIS Voor Kinderen richt zich op de ruim 50.000 kwetsbare kinderen in Nederland, die een veilige plek en thuis nodig hebben als basis voor een goede frisse start van hun leven.

Talent Cycling & Biehler Krush Pro Cycling

Talent Cycling en Biehler Krush Pro Cycling helpen jonge, talentvolle wielrensters om hun droom na te jagen. Zij helpen kampioenen van de toekomst om ze iedere dag, ieder jaar weer een stapje dichterbij het verwezenlijken van hun dromen te brengen. Door middel van een langdurige, trapsgewijze, wetenschappelijk onderbouwde opleiding krijgen jonge wielrensters de kans om aan hun droom te werken. Of ze nu willen schitteren in de bergen of furore willen maken in de massasprints; iedere droom telt. Iedere droom is het waard om na te jagen. Het draait allemaal om ambitie en daarom werken zij uitsluitend met rensters en begeleiders die het uiterste uit hun carrière in de wielersport willen halen.

Dank voor de goede zorg

Dag en nacht aan het werk, nauwelijks aan slapen toekomen en al helemaal niet aan boodschappen doen en koken. De medewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Zorggroep Elde Maasduinen in Brabant staan 24/7 aan op dit moment. Dus wij gaan ze helpen! Chef-koks Edwin Kats (sterrenrestaurant Noble en Noble Kitchen), John Kocken (sterrenrestaurant De Heer Kocken) en Roel Immens (Roels, Zoetelief en Côte), gaan voor deze helden de keuken in. Uit de koeling van het ziekenhuis kunnen de zorgmedewerkers na hun dienst een gratis maaltijd ophalen voor zichzelf en hun gezin. Help jij net zoals wij mee om het zorgpersoneel én hun gezin te ondersteunen?
Doneer nu!

Joost Luiten Foundation

Joost wil graag iets terugdoen voor de sport waaraan hij zoveel te danken heeft. Hij wil zich met name inzetten voor de jeugd, jongeren die om wat voor reden dan ook een afstand hebben tot de golfsport en die zonder een beetje hulp nooit met de sport in aanraking zouden komen.

Die belemmeringen wegnemen en meer kinderen liefst structureel aan het golfen krijgen, dat is wat Joost voor zich ziet. Wie weet levert het een “nieuwe” Joost Luiten of Anne van Dam op. Zo niet dan kunnen een aantal kinderen ervaren wat de golfsport inhoudt en de kwaliteiten ontwikkelen die kunnen helpen om in het leven succesvol, evenwichtig en gelukkig te zijn.

DE FOUNDATION

Contact

Stichting Somerset Capital Partners Foundation

Schijfstraat 26
5061 KB Oisterwijk
+31(0)13 -529 30 50
info@somersetcpfoundation.nl

KvK: 68365381
RSIN: 857412735
IBAN: NL82 ABNA 0247918474