Download

Jaarbericht

  Aanvragen

  Beleidsplan

   Aanvragen

   Verslagen

    Goed doel

    Stichting ALS Nederland

     

    Eén van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Het relatief kleine aantal patiënten maakt dat onderzoeksbudgetten van de farmaceutische industrie en de overheid nihil zijn; verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

     

    Goed doel

    Bambanini

    De Vrienden van Bambanani zetten zich al sinds 2005 in voor een betere toekomst voor de jongste generatie van Zuid-Afrika. Zij doen dit door het bouwen van scholen. Naast jonge kinderen zijn verstandelijk gehandicapten een zeer kwetsbare doelgroep in Zuid-Afrika. Omdat zij vaak uit de townships verbannen worden of ‘verstopt’ worden in huis, zorgt Bambanani voor gespecialiseerde dagopvang en onderwijs.

    Bambanani telt inmiddels 89 scholen waar samen 4550 leerlingen een plek en goede verzorging gevonden hebben. De kinderen kunnen er spelen, dromen en leren én krijgen er dagelijks een gezonde maaltijd. De leerkrachten op de Bambanani-schooltjes worden door de Stichting opgeleid en begeleid zodat zij met vertrouwen een toekomst met nieuwe perspectieven tegemoet zien. Bambanani streeft ernaar om elke school zo snel als mogelijk zelfstandig en zelfvoorzienend te maken.

    Goed doel

    Bolera Palms School Malawi

    Jurriaan en Trijnet van Haaren reisden in 2008 voor het eerst naar Malawi. Ze waren op slag verliefd op het land, de mensen maar vooral op de kinderen van de Bolera Palms School in het vissersplaatsje Bolera aan ‘Lake Malawi’. Tijdens hun reis in 2008 besloten ze de kinderen van de Bolera Palms School in hun hart te sluiten en een stichting voor hun op te zetten. Met de hulp van vele mensen en bedrijven, komen we steeds verder en kunnen we veel betekenen voor de kids.

    Goed doel

    Contour de Twern | R-Newt

    Jongeren ontmoeten elkaar op straat. Het is iets van alle tijden. Ontmoeting is belangrijk en zorgt ervoor dat jongeren zich ontwikkelen, relaties leggen en plezier hebben en ontspannen. R-Newt is als jongerenorganisatie thuis in de wereld van jongeren en wil graag in contact komen en blijven met deze doelgroep.Zij zien dat er een alternatief nodig is om jongeren te faciliteren in ontmoeting en ontwikkeling. Met het realiseren van een flexibele ontmoetingsplek, de camper, creëren ze een veilige plek waar jongeren welkom zijn, zich thuis voelen en waar het goede gesprek gevoerd kan worden.

    Goed doel

    Cycle for Hope

    Cycle for Hope

    Team Beelen.nl heeft meegedaan aan de prestatie ‘Rondje Nederland’. Vanwege de lastige periode door Covid19 was de route aangepast. Vanuit een vaste plek werd er 1200km gefietst door 3 teams. De collega’s hebben deze tocht hebben als een geweldige ervaring beleefd én tegelijk de cliënten van De Hoop ondersteund. Uiteindelijk is er een bedrag van € 26.000,- opgehaald!

    De Hoop helpt mensen op weg naar een nieuw leven. Mensen die verslaafd zijn of psychische problemen hebben, ontvangen steun om hun leven weer op de rit te krijgen. Opnieuw beginnen is een zware weg, met veel obstakels. Door mee te doen aan een activiteit kan men helpen. Door je eigen zware weg te gaan op de pedalen of door de fietsers te ondersteunen met een donatie.

    Goed doel

    Dank voor de goede zorg

    Dag en nacht aan het werk, nauwelijks aan slapen toekomen en al helemaal niet aan boodschappen doen en koken. De medewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Zorggroep Elde Maasduinen in Brabant staan 24/7 aan op dit moment. Dus wij gaan ze helpen! Chef-koks Edwin Kats (sterrenrestaurant Noble en Noble Kitchen), John Kocken (sterrenrestaurant De Heer Kocken) en Roel Immens (Roels, Zoetelief en Côte), gaan voor deze helden de keuken in. Uit de koeling van het ziekenhuis kunnen de zorgmedewerkers na hun dienst een gratis maaltijd ophalen voor zichzelf en hun gezin. Help jij net zoals wij mee om het zorgpersoneel én hun gezin te ondersteunen?
    Doneer nu!

    Goed doel

    Diabetes Onderzoek Nederland (DON)

    Diabetes houdt in dat het glucosegehalte in het bloed hoger is dan normaal. Dit leidt tot uiteenlopende klachten en zelfs tot complicaties die uiteindelijk dodelijk kunnen zijn. Afhankelijk van het type (type 1 of type 2) kan diabetes met een dieet, bloedglucose verlagende middelen en insuline worden behandeld. Een oplossing is dit zeker niet.

    Diabetes Onderzoek Nederland (DON) bestaat 13 jaar. In die tijd is er heel veel bereikt. Maar ze zijn er nog niet. Daarom maakt DON nieuwe baanbrekende onderzoeken naar de genezing van diabetes type 1 mede mogelijk. Steun DON, stop diabetes!

     

    Goed doel

    Farent

    Farent is sterk in sociaal werk. Zij bieden ondersteuning bij het dagelijks leven, van buurtondersteuning tot en met individuele hulp. Samen met bewoners bouwen zij aan zelfredzaamheid en stevige sociale netwerken in leefbare buurten. Farent merkt op wat er speelt en gaan daar enthousiast mee aan de slag. Efficiënt, zodat mensen niet van het kastje naar de muur gaan. Transparant, zodat we allemaal weten wat werkt. En innovatief, want Farent speelt graag in op de kansen van morgen. Farent werkt intensief samen met andere professionals in het sociaal domein. Dat is Farent, zij staan naast je.

    Door de financiële steun van SCPF heeft Farent de mogelijkheid gekregen om gesprekskaartjes te ontwikkelen zodat kind en ouder samen het gesprek kunnen aangaan over de financiële opvoeding. Deze gesprekskaartjes zorgen voor meer bewustzijn omtrent zakgeld, financiële zelfstandigheid, verantwoord besteden, dilemma’s en feitjes over financieel opvoeden.

    Goed doel

    Fris Voor Kinderen

    Omdat het niet iedereen gegeven is; die veilige, onbezorgde jeugd in een prettige omgeving, waarin je kunt spelen, je je kunt ontwikkelen, je kunt leren en dus als kind natuurlijk kunt opgroeien tot een volwassen mens vol vertrouwen. Stichting FRIS Voor Kinderen richt zich op de ruim 50.000 kwetsbare kinderen in Nederland, die een veilige plek en thuis nodig hebben als basis voor een goede frisse start van hun leven.

    Goed doel

    Gijsje Eigenwijsje

    Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de negenjarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een gratis weekje weg aanbieden. Hij gunde hen, net zoals hij had ervaren, een warm rustpunt in een heftige periode. Gijs overleed op 30 december 2011.

    De stichting biedt het gezin een gratis verblijf in haar eigen, volledig ingericht en op een ziek kind afgestemd, vakantiehuis. De stichting van Gijs is inmiddels een groot succes en al vele gezinnen verbleven in één van de vakantiehuizen van de stichting.

    Goed doel

    Stichting Het Vergeten Kind

    Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout.

    Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen en waar ze ook niets aan kunnen veranderen. Maar waar ze wel de dupe van zijn. Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders zetten kinderen volledig klem. Ze raken eenzaam en geïsoleerd.

    Daarom Stichting Het Vergeten Kind. We zetten ons in voor deze kinderen die voor velen onzichtbaar zijn. We geven ze een stem en vertellen hun verhaal. Zodat ze niet vergeten worden. We zetten ons in om hun situatie nu en morgen te verbeteren.”

    Goed doel

    Stichting Gouden Dagen

    Stichting Gouden Dagen zet zich in voor (kwetsbare) ouderen in Nederland met als doel eenzaamheid tegen te gaan, door mooie contactmomenten te creëren en de kloof tussen jong en oud te verkleinen. Dit doen we door niet de focus niet te leggen op de beperkingen maar op de mogelijkheden.
    Zowel voor ouderen in zorginstellingen, als voor het groeiende aantal ouderen dat nog zelfstandig woont, realiseren we diverse activiteiten in goede samenwerking met onze partners, Gouden Clubs en vrijwilligers.

    Op oudere leeftijd wordt het een steeds grotere uitdaging om dingen (zelfstandig) te ondernemen, maar dat wil niet zeggen dat het ontbreekt aan motivatie. Samen met onze partners en ouderen ontwikkelen we Gouden Activiteiten die energie geven en waar mensen van elke leeftijd blij worden.
    Eenvoudige middelen en realiseerbare projecten maken vaak al een wereld van verschil. Onvergetelijk en onbetaalbaar. Met o.a. de 4 Gouden Pijlers: Gouden Koffie, Gouden Wensen, Gouden Natuur en Gouden Cultuur streven we ernaar nog lang het verschil te kunnen maken.

    Goed doel

    Joost Luiten Foundation

    Joost wil graag iets terugdoen voor de sport waaraan hij zoveel te danken heeft. Hij wil zich met name inzetten voor de jeugd, jongeren die om wat voor reden dan ook een afstand hebben tot de golfsport en die zonder een beetje hulp nooit met de sport in aanraking zouden komen.

    Die belemmeringen wegnemen en meer kinderen liefst structureel aan het golfen krijgen, dat is wat Joost voor zich ziet. Wie weet levert het een “nieuwe” Joost Luiten of Anne van Dam op. Zo niet dan kunnen een aantal kinderen ervaren wat de golfsport inhoudt en de kwaliteiten ontwikkelen die kunnen helpen om in het leven succesvol, evenwichtig en gelukkig te zijn.

    Goed doel

    Kimberly Alkemade

    Kimberly verraste de wereld door in november 2019 in Dubai twee medailles te winnen op het WK para-atletiek (Zilver op de 200m en Brons op de 100m sprint). Ze is pas fulltime atleet sinds november 2018! Op 8-jarige leeftijd raakte Kimberly betrokken bij een traumatisch bus-ongeval. Ze waren met het gezin op weg naar vakantie in Spanje toen het noodlot toesloeg. De buschauffeur viel in slaap en crashte. Haar moeder overleed, haar vader en twee oudere broers raakte lichtgewond. Kimberly was zwaargewond. Ze heeft haar leven te danken aan een medisch wonder en de juiste beslissing van een kinder specialist tijdens de helikoptervlucht op weg naar het ziekenhuis. Hierbij heeft ze haar linker-onderbeen verloren. Na een proces van vallen en opstaan heeft het gezin weer geluk gevonden in het leven.

    Met een sport speciefieke prothese verscheen ze op de paralympische talentendag in 2017 is ze voor het eerst in aanraking gekomen met atletiek. Nadat ze al drie jaar als begeleider in de gehandicapten zorg had gewerkt startte haar grote droom bij TeamNL. De ambitie van Kimberly is harder en sneller te gaan dan ooit iemand heeft gepresteerd op de sprint afstanden. Ze geniet enorm van haar eigen ontwikkeling als persoon en wil de rest van Nederland ook aan het bewegen krijgen.

    Goed doel

    LINDA.foundation

    In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. Kinderen die in armoede leven kunnen niet onbezorgd opgroeien: financiële nood bezorgt het hele gezin stress. Lid worden van een (sport)vereniging zit er meestal niet in; zelfs een verjaardagsfeestje geven kan al lastig zijn. Deze gezinnen wil de LINDA.foundation tot steun zijn en hen jaarlijks wat onbezorgde momentjes bezorgen, waarin ze gewoon in een winkel kunnen kiezen wat ze willen hebben. Op deze manier weten ze dat er ook in Nederland mensen zijn die met hen meeleven.

    Boodschap van Linda

     

    Goed doel

    Make-A-Wish

    Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen de 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen hun allerliefste wens te laten uitkomen.

    “Ik wens een fotoshoot met pinguïns” – op de foto Emma (14 jaar) Leukemie.

    Goed doel

    Maarten van der Weijden Foundation

    Sinds juli 2017 heeft Maarten zijn eigen stichting, de Maarten van der Weijden Foundation. Met zijn stichting hoopt Maarten het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks, voor de volle 100%, dus zonder aftrek van kosten, naar kankeronderzoek. De organisatiekosten van de stichting worden betaald vanuit sponsorgelden. Van kanker herstel je als de juiste behandeling er is. Het is daarna vooral een kwestie van geluk. Als Maarten van der Weijden Foundation proberen wij meer mensen kans op dit geluk te geven door het financieren van wetenschappelijk onderzoek.

    Goed doel

    Metakids

    Metakids werft fondsen voor onderzoek om metabole ziekten snel te herkennen en behandelbaar te maken. Zo willen zij voorkomen dat kinderen vroegtijdig overlijden of lichamelijk en verstandelijk beperkt worden. Daarnaast zet Metakids zich in voor meer aandacht, bekendheid en begrip rondom metabole ziekten.

    Metabole ziekten (ook wel stofwisselingsziekten genoemd) zijn de grootste doodsoorzaak bij kinderen in Nederland. Toch is de term bij de meeste mensen nog onbekend. Het is een stille ramp – en dat in Nederland. Dit moet veranderen en daar hebben we iedereen bij nodig.

    Goed doel

    Met je Hart Oisterwijk

    Kwetsbare mensen verbinden. Dat is de missie van Stichting Met je Hart. Een brug slaan tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Zorgen dat mensen er zijn voor elkaar, dat ze elkaar ontmoeten, dat is waar Stichting Met je Hart zich voor inzet. Want samen zijn en samen ondernemen maakt het leven fijner én rijker.

    Waardevol om te kunnen bijdragen aan het verzachten van eenzaamheid. We geloven in de kracht van de ontmoetingen die we ouderen hiermee structureel kunnen bieden. Naast het vergroten van hun sociaal netwerk, ontstaan er weer mooie verbindingen op buurtniveau.

    Goed doel

    Petje Af

    Petje af ontvangt 28 zondagen per jaar nieuwsgierige kinderen (10 t/m 14 jaar) en inspirerende gastdocenten (18 tot 80+). In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen. Petje af opereert bijvoorbeeld in het ziekenhuis, neemt plaats in het verdachtenbankje, bezoekt het museum en bekijkt theatervoorstellingen. In het weekend staan praktijkervaring rondom de beroepen en de ontmoeting tussen/met onze gastdocenten centraal. De Petje af methode stimuleert de ontluikende talentonwikkeling van onze kinderen. De kinderen komen in aanraking met nieuwe ervaringen, verfrissende ideeën en inspirerende rolmodellen.

    Goed doel

    Prinses Maxima Centrum

    De Foundation van het Prinses Máxima Centrum is opgericht met het doel financiële middelen te werven om alle voorzieningen mogelijk te maken die niet door de zorgverzekeraars vergoed worden en die van groot belang zijn voor de genezing van de kinderen. En daar zijn er veel van, zoals de ouder-kind kamers, sport, onderwijs, toneel, muziek, elkaar ontmoeten, voeding op maat, onderzoek, angst en pijn reductie, artistieke activiteiten en begeleiding en onderzoek na genezing. Niet alleen voor onze kinderen, maar ook voor het hele gezin. Daarnaast maken we research projecten mogelijk. Door de bundeling van kennis op het gebied van zorg en onderzoek in één centrum – en zelfs op dezelfde verdieping in dezelfde gang – vindt er rechtstreekse kennisuitwisseling tussen artsen en onderzoekers plaats. Dit heeft een bijzonder positief effect op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en behandelmethoden. Klik hier voor de video van de Bas Smit t-shirt actie!

    Goed doel

    Quiet Nederland

    Quiet erkent dat armoede onlosmakelijk verbonden is met onze maatschappij. Maar dat betekent niet dat wij ons daarbij neerleggen. Verre van. Wij vertellen open en eerlijk over (stille) armoede en de mensen die erin leven. Verzachten armoede door heel Nederland. En bieden mensen een kans zichzelf te versterken in contact met anderen. Zo verlicht Quiet armoede.

    Vertellen, verzachten, versterken: Door de uitgave van de Quiet 500, de ‘armoede-glossy’ die met een knipoog het verhaal van mensen in armoede vertelt. En bij de Quiet Community’s, inmiddels op 11 plaatsen in Nederland en groeiend in aantal. Hier stimuleren en organiseren we lokale solidariteit voor en samen met mensen die leven in armoede. Quiet-members ontvangen regelmatig – zonder tegenprestatie – een gratis dienst, product of verwennerij. Dat gebeurt via een innovatief digitaal deelplatform. Bij elke Quiet Community vinden members trouwens ook houvast om een sociaal isolement te voorkomen of te doorbreken. Zij krijgen namelijk alle ruimte om hun talenten in te zetten en te ontplooien.

    Goed doel

    Radboud Oncologie Fonds

    Oncologie is één van de belangrijkste speerpunten van het Radboudumc. Samen werken wij aan een ideale wereld waarin mensen niet meer hoeven te overlijden aan kanker. Dankzij medisch wetenschappelijk onderzoek is zorg continue in beweging. Elke dag zijn er doorbraken: nieuwe behandelmethoden, werkwijzen en medicijnen. Gedegen onderzoek zorgt voor kwaliteit en resultaat op de lange termijn. Het Radboud Oncologie Fonds wil meer mensen betrekken in de strijd tegen kanker om zo meer geld in te zamelen voor innovatief onderzoek tegen kanker in het Radboudumc! Zo zorgen we er samen voor dat met meer geld, meer onderzoek meer genezing en minder kanker zal zijn.

    Goed doel

    Het Sikkelcelfonds

    Sikkelcelziekte is een erfelijke bloedziekte die gekenmerkt wordt door ernstige bloedarmoede en het optreden van ondragelijke pijnaanvallen (sikkelcelcrisen). Na verloop van tijd raken alle organen beschadigd. Momenteel staan we aan de vooravond van een internationale doorbraak. Via stamcelonderzoek kan sikkelcelziekte mogelijk tot het verleden horen.

    Het Sikkelcelfonds is opgericht in 2017 en wil meer aandacht genereren voor de oplossing van de sikkelcelziekte. Met behulp van donaties financiert het Sikkelcelfonds baanbrekend, wetenschappelijk onderzoek om zo in de toekomst deze slopende en pijnlijke ziekte te genezen.

    Goed doel

    Sociaal Huis Oisterwijk

    Stichting Sociaal Huis Oisterwijk is een initiatief van samenwerkende Sociaal Ondernemers. De stichting zet zich in voor alle inwoners van de gemeente Oisterwijk (Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren) en in het bijzonder voor degenen die moeite hebben om op eigen kracht mee te doen in de samenleving. Zij is gericht op het stimuleren, activeren en begeleiden van activiteiten op het brede terrein van welzijn. Dit geschiedt onder meer door een groot aantal vrijwilligers te motiveren om zich in te zetten voor hun naasten en de gemeenschap, zoals bij “Oisterwijk aan Tafel” en “O’pkikker voor de medemens”.

    Goed doel

    Spieren voor Spieren

    Spieren voor Spieren is opgericht voor kinderen met een spierziekte en heeft een duidelijke missie: alle spierziekten bij kinderen verslaan. Zo snel mogelijk. Onlangs zijn er baanbrekende successen geboekt in de strijd tegen spierziekten bij kinderen: zo is er een medicijn beschikbaar gekomen voor kinderen met de progressieve spierziekte SMA. “Maar we zijn er nog niet, juist nu moeten we doorpakken” aldus Minke Booij, directeur Spieren voor Spieren.

    Goed doel

    De Springer

    Stichting de Springer is meer dan 30 jaar geleden in de gemeente Peel en Maas (Noord-Limburg) opgericht, met als doel elke laatste vrijdagavond van de maand een disco-avond te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. Van heinde en verre komen mensen op deze avond af. Hetzij zelfstandig of georganiseerd vanuit diverse woongroepen. Het verzorgingsgebied strekt zich uit van Roermond, Boxmeer tot Eindhoven. Maandelijkse vinden meer dan 100 mensen met een verstandelijke beperking de weg naar deze inmiddels ‘beroemde’ disco-avond.

    Goed doel

    Swim to Fight Cancer

    Swim to Fight Cancer is in 2014 ontstaan door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een leuk idee: zwemmen in een stad, in de grachten, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. Een mooi en rebels initiatief dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt. Het is mooi en ontroerend om te zien hoeveel mensen ieder jaar meezwemmen, allen met een persoonlijke motivatie om het water in te springen. Inmiddels is door Swim to Fight Cancer een enorme bijdrage geleverd aan kankeronderzoek van talentvolle onderzoekers die zich elke dag hard maken voor een doorbraak!

    Samen maken we een vuist tegen kanker.

    Goed doel

    Talent Cycling & Biehler Krush Pro Cycling

    Talent Cycling en Biehler Krush Pro Cycling helpen jonge, talentvolle wielrensters om hun droom na te jagen. Zij helpen kampioenen van de toekomst om ze iedere dag, ieder jaar weer een stapje dichterbij het verwezenlijken van hun dromen te brengen. Door middel van een langdurige, trapsgewijze, wetenschappelijk onderbouwde opleiding krijgen jonge wielrensters de kans om aan hun droom te werken. Of ze nu willen schitteren in de bergen of furore willen maken in de massasprints; iedere droom telt. Iedere droom is het waard om na te jagen. Het draait allemaal om ambitie en daarom werken zij uitsluitend met rensters en begeleiders die het uiterste uit hun carrière in de wielersport willen halen.

    Goed doel

    Villa Pardoes

    Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantiebeleving, voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Met het hele gezin plezier maken en de batterij opladen! Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren en verwelkomt jaarlijks zo’n 600 gezinnen.

    Goed doel

    Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

    Wie in een ziekenhuis komt voor een onderzoek of behandeling is vaak extra gespannen, onzeker of angstig. In de praktijk is aangetoond dat een veilig en ontspannen gevoel de behandeling en het genezingsproces ten goede komt. Extra voorzieningen, die het voor patiënten wat aangenamer maken, kunnen niet uit het reguliere ziekenhuisbudget worden betaald. Om deze extra’s toch te kunnen realiseren zijn er de Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

    Goed doel

    War Child

    War Child droomt ervan dat elk kind opgroeit in vrede. Echter wereldwijd groeien 149 miljoen kinderen op in conflictgebieden. War Child helpt deze kinderen om in de donkerste momenten van hun leven hun hoop op een positieve toekomst niet te verliezen. Het is niet mogelijk om al het verdriet dat voortkomt uit oorlog bij ze weg te nemen. Wel kan War Child de ruimte creëren om hen te leren omgaan met hun vreselijke ervaringen. Via creatieve methoden en de kracht van muziek, spelen en bewegen, krijgen de kinderen weer zelfvertrouwen, leren ze samen te werken en overwinnen ze hun angsten en boosheid. Via het wetenschappelijk onderzoeken van de methodieken, weet War Child dat de programma’s die ze aanbiedt echt werken en tot grootse impact leiden.

    Je kan een kind wel uit de oorlog halen, maar het vraagt de dagelijks inzet van gepassioneerde medewerkers om de veerkrachtige kinderen te helpen de oorlog uit zichzelf te halen. Momenteel zijn er veel meer kinderen die de hulp van War Child nodig hebben dan dat zij nu bereiken. Vandaar ook de enorme drive om deze grote missie samen te doen met partners. Het is geweldig dat de Somerset Capital Partners Foundation gelooft in de impact van de activiteiten van War Child. Zo krijgen kinderen de kans om hun ervaringen te verwerken, op een veilige plek weer naar school te gaan en samen met hun gemeenschap een vreedzame toekomst op te bouwen.

     

     

    Goed doel

    Wijkspresentie Parkstad

    De Stichting Wijkpresentie Parkstad wil ‘er zijn’ voor de meest kwetsbare mensen in wijken met een grote maatschappelijke problematiek en hen ondersteunen in hun inzet voor een menswaardig bestaan en in hun strijd om behoud van hun waardigheid en zeggenschap in zaken die hun bestaan bepalen. Het gaat om mensen. Gewone mensen, met hun aardigheden en hun handicaps, met vreugde en verdriet. Mensen aan de zijkanten van de samenleving, die in hun bestaan bedreigd worden – zij staan centraal in het werk. Presentiewerkers en vrijwilligers hebben geleerd door hun presentie op straat, in een ontmoetingsruimte of bij mensen thuis betrouwbaar en nabij te zijn. Door hun aanwezigheid bouwen zij een relatie op met mensen, zij trekken vaak mee in levensverhalen, zij stellen zich open voor vragen en behoeften van mensen die zij ontmoeten en zijn solidair. Zij zijn er in slechte, maar ook in goede tijden.

    DE FOUNDATION

    Contact

    Stichting Somerset Capital Partners Foundation

    Postbus 340
    5060 AH Oisterwijk
    +31(0)13 -529 30 50
    info@somersetcpfoundation.nl

    KvK: 68365381
    RSIN: 857412735
    IBAN: NL82 ABNA 0247918474